8 Ağustos 2009 Cumartesi
20 Mayıs 2009 Çarşamba
TRUFF
-4 dilim kakaolu kek
-1 paket krema
-200 gr bitter cikolata
-1 yemek kasigi pudra sekeri
üzeri icin;
-hindistan cevizi
-cekilmis findik
yada evde bulunan ceviz,fistik yada badem tozlari kullanilabilir.
cikolata benmari üsulu eritir ve icine robotta cekilmis kek dilimleri,krema ve seker katilip
yogrulur.Bu esnada istenilirse icine findik yada ceviz parcalari eklenir.(ben findikli kek
dilimleri kullandim.)Bir saat kadar buzdalabinda bekletilip sekil verilir ve üzeri hazirlanan
ceviz,findik vb. tozlara bulanir.
Evdeki artmis kekleri degerlendirmek icin lezzetli bir yol.Tabii biraz kalorili ama:))
10 Mayıs 2009 Pazar
KIZIM SILA 3 YASINDA
kutladik.misafirlerimiz kalabalik oldugu icin 2 cesit pasta hazirladim.
Biri cikolatali digeri
ise meyvali olarak hazirladim(cilek,kiwi ve muz)
Patataesleri hasladim ve icine dereotu,maydonoz,zeytinyagi ve tuz ile birlikte
yogurdum.Kek kalibinin icini strec film ile kaplayip harcin yarisini icine ezerek
yaydim.Araya moyonezli hazirladigim rus salatasi koydum.Tekrar kalan patatesli
harci üzerine koyup iyice bastirdim.dolabta bir süre bekletip kaliptan cikardim..



-cikolatali pasta
-meyvali pasta
-patates salatasi
-peynirli pogaca(tarifi sitemde mevcut)
-buzluk böregi
-ispanakli börek
-dolma
-susamli cubuklar
-truff
-kereviz salatasi(tarifi sitemde mevcut)
Buzluk böregi,ispanakli börek ve truff´un tariflerini en kisa
zamanda ayrintili olarak yazacagim....
ve sila arkadasi arda´ninda yardimi ile hediyelerini aciyor.
7 Mayıs 2009 Perşembe
KISIR VE BIBER SARMA
Oldukca gösterisli duruyorlar.
Yapimida oldukca kolay.Közlenmis biberlerin icine peynir,maydonoz ve ceviz
parcalari konulup sarilir.Sicak suda bekletilmis taze sogan yapragi ile baglanir....
14 Nisan 2009 Salı
CILEKLI YOGURT TATLISI
Yaz günlerinin sicakliginda serinletecek hafif bir tatli.Dondurma
kadar keyifle yenilebilir...
-500gr cilek
-500 gram Quark(süzme yogurt)
-250 gr yogurt
-2 paket vanilya
-4 yemek kasigi toz seker
Quark,yogurt,vanilya ve toz seker seker eriyinceye kadar cirpilir.
kücük dogranmis cileklerde eklenip karistirilir.Bir saat kadar
buzdolabinda bekledikten sonra servis yapilabilir...
KASARLI MANTAR
-1 adet büyük sogan
-1 adet domates(rendelenmis)
-1 cay bardagi rendelenmis kasar peyniri
-karabiber ve tuz
soganlar yarim ay seklinde dogranip yagda kavulur.üzerine dogranmis
mantarlarda eklenip mantarlar suyunu cekinceye kadar kavrulur.Tuz,
karabiber ve domates eklenerek herhangi bir firin kabina alinir ve kasar rendesi üzerine
dökülür.kasarlar eriyene kadar firinda pisirilir...
11 Nisan 2009 Cumartesi
VE MANGAL KEYFI

gezdik.Bu gezide yalniz degildik.Her yere arkadasim Aysel ve esi ile birlikte gittik.
Bu güzel mangal keyfide zaten onlarin fikriydi.Bizi mangal icin evlerine davet
ettiler.Hersey cok güzeldi.Güzel vakit gecirdik.
Ayselcim hersey icin tesekkür ederim.Ellerine saglik canim......
![[IMG_0458.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/_hpZgYzXwJKU/SeDy5aUAwfI/AAAAAAAAB8k/QyeUQsCWvBs/s1600/IMG_0458.jpg)
ve son olarakikram edilen nefis meyva salatasi.
Vanilyasosu ile birlikte harika bir ikram oldu......


25 Mart 2009 Çarşamba
CITIR CITIR SIMIT
Ben bu tarifi blog arkadasimiz acemisef`in sitesinde gördüm ve denedim.
Tek kelime ile süper oldu.Tadina baktigim gibi bilgisayarin basina gecip
sizlerle paylasmak istedim.Ben ayrica bu tarifte simit saraylarinda
yapilan sucuklu,zeytinli ve kasarli sekillerinide denedim ve cok
güzel oldular.
Memleketten uzakta olunca insan en cok simitin tadini ariyor.Iste
simitin tadini özleyenler icin tarifi yayinliyorum.
-1 subardagi ilik süt(240ml)
-1/2 subardagi ilik su(120ml)
-1 adet yumurta
-1 yemek kasigi tozseker
-2 yemek kasigi siviyag
-1,5 tatli kasigi tozseker
-1 yemek kasigi kurumaya
-un (yaklasik bir kilo)
üzeri icin;
-2 yemek kasigi pekmez
-1 caybardagi su
-susam
hazirlanan simitler pekmezli suya batirilip susama bulanir.
22 Mart 2009 Pazar
MANTAR SOSLU MAKARNA
SOS ICIN;
-1 adet sogan
-250 gr mantar
-2 adet domates
-2 adet sarimsak
-1 yemek kasigi biber salcasi
-5,6 dal ince dogranmis maydonoz
-tuz ve karabiber
üzeri icin;
-rendelenmis kasar peyniri
Sogan yemeklik dogranip kavrulur.Kücük dogranmis mantarlarda ilave edilip mantarlar
suyunu cekene kadar daha kavrulur.Domatesler rendelenip ilave edilir.Salca bir kase icinde
sicak su ile karistirilip sosa eklenir.Son olarak sarimsak,tuz , karabiberde ve maydonoz eklenip
bir süre daha pisirilir.
Haslanmis olan makarnalarin üzerine dökülüp kasar rendesi
serpilir.Gercekten lezzetli bir sos oluyor.Tavsiye ederim....
6 Mart 2009 Cuma
SULU KÖFTE
Tatil bitti ve geri döndüm ve iste ilk tarifim sulu köfte....
-250 gr kiyma
-1 kahve fincani pirinc(türk kahvesi fincani)
-1 tutam ince kiyilmis maydonoz
-1 kasik biber salcasi
-karabiber ve tuz
Kiyma,pirinc,maydonoz ve tuz bir kapta yogrulur.
Misket büyüklügünde köfteler hazirlanip unlanmis tepsi
üzerine birakilir.Tencerede salca siviyag ile kavrulup 1 lt kaynar su
eklenir.Unlanmis köftelerde suya ilava edilip köfteler pisene kadar
kaynatilir....
Etiketler:
ANA YEMEKLER,
CORBALAR,
HAMUR ISLERI
3 Şubat 2009 Salı
ISPANKLI SAC BÖREGI
Hamuru icin;
-1 su bardagi süt
-yarim cay bardagi siviyag
-1 paket yasmaya
-tuz
ic malzemesi;
-yarim kilo ispanak
-1 adet sogan
karabiber,tuz
Ispanaklar yikandiktan sonra ince dogranir.Sogan yemeklik dogranip
kavrulur üzerine ispanaklar,tuz ve karabiber eklenip karistirilir.Sogumaya birakilir.
Hamur yogrulup pasta tabagi büyüklügünde acilip ic harci konulur.
sac üzerinde yada genis bir tavada arkali önlü pisirilir.Sicakken üzerine
az margarin sürülür.AFIYET OLSUN...
28 Ocak 2009 Çarşamba
EV DÜRÜMÜ VE MAKARNA SALATASI
Köfte;
-yarim kilo kiyma
-1 adet rendelenmis sogan
-2 adet ekmek ici
-yarim yemek kasigi salca
-karabiber ve tuz
Hamuru;
-yarim kilo un
-1 paket yas maya
tuz ve su
köfteler yapilip kizartilir.Mayalanan hamurdan kücük parcalar acilip
pasta tabagi büyüklügünde yukalar acilir.sac üzerinde yada genis bir tava
icinde arkali önlü pisirilir.Üzeri az bir margarin ile yaglanir(hamurun
yumsak kalmasi icin).Yufkanin icine köfte,sogan,domates,pulbiber ve arzu
edilen malzemeler doldurulup rulo seklinde sarilir.
AFIYET OLSUN
Arzuya göre sarimsakli yada sarimsaksiz yogurt ile karistirilir.Eger sarimsakli
yogurt kullanilacaksa ben üzerine kirmizi tozbiber ve nane ile kizdirilmis
siviyag gezdirmenizi tavsiye ederim.
24 Ocak 2009 Cumartesi
SUSAMLI KANDIL SIMITI
23 Ocak 2009 Cuma
DIZMANA
sizlerle paylasmak istiyorum.Kendim hic yapmadim ama
cok yedim.Gercekten tavsiye ederim.Yapim asamasini
biraz resimledim.Umarim yapimi anlasilir olmustur..
Hamur malzemeleri;
-500gr un
-1 su bardagi süt
-2 yemek kasigi siviyag
-1 paket yasmaya
-tuz
-yeteri kadar su
ic malzemesi;
-yeteri kadar beyazpeynir
üzeri icin;
-1 kase dolusu yogurt
-yarim cay bardagi siviyag
-tuz
Hamur hazirlanip mayalandirilir.Hamurdan bir parca alinir
resimde görüldügü icin acilip icine beyaz peynir konulur.
Rulo seklinde sarilip 2 parmak genisliginde kesilir.Peynir
görülecek sekilde tepsiye konulup hafif bastirilir.
üzerine yogurtlu karisim dökülüp firinda pisirilir.
15 Ocak 2009 Perşembe
ISPANAKLI KREP
-1 lt süt
-3 adet yumurta
-bir cay kasigi tuz
-bir yemek kasigi siviyag
-un
Ic mazemesi;
-yarim kilo ispanak
-1 adet sogan
-karabiber
-tuz
Üzeri icin
-besamel sos
-dilim kasar yada rende kasar
krepler hazirlanip ispanakli ic ile doldurulur.Bohca seklinde kapatilip
üzerine besamel sos gezdirilir.Kasarda konulup firina verilir.
Gercekten tavsiye ediyorum.Yapimi cok kolay ve cok lezzetli...
BROKOLI SALATASI
14 Ocak 2009 Çarşamba
SERAP`IN SOFRASI
13 Ocak 2009 Salı
IRMIK HELVASI
-1 paket margarin
-1 kilo süt
-1,5 su bardagi toz seker
irmik ve margarin bir tencerede kisik ateste iyice kavrulur.Dilenirse kavurma sirasinda
ceviz yada bademde katilabilir.Ayri bir yerde sütün icersinde seker eritilir.Kavrulan
irmigin üzerine eklenir ve 3 dk kaynatilir.Tencerenin kapagi kapatilip 3 dk da kisik
ateste dinlendirilir.üzeri kagit havlu ile kapatilip sogumaya birakilir...
PASKALYA CÖREGI
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)