13 Eylül 2009 Pazar

SICAK CIKOLATALI SUFFLE



MALZEMELER;
-200gr bitter cikolata
-1 yemek kasigi margarin
-3 adet yumurta
-2 adet yumurta sarisi
-1/2 su bardagi toz seker
-4 yemek kasigi un

öncelikle cikolata ve margarin bir tencere icinde eritilir.baska bir
kap icerisinde kek malzemeleri(yumurta,seker ve un)cirpilir.Önce
yumurtalar ve seker seker eriyinceye kadar cirpilip un eklenir ve son olarak
eritilmis cikolata eklenip homojen karisim olana kadar karistirilir.

Yaglanmis ve unlanmis kücük suffle kaplarina esit sekilde paylastirilir.
Bu ölcülerle 6 adet kek elde ediliyor.Buzdolabinda bekletilir servis yapilmadan önce
firin 200 dereceye isitilip kekler tam olarak 15 dakika pisirilir.Fazla pisirmeyin
cünkü icinde sivi kisim kalmiyor.Tam 15 dk sonra cikarip bir kac dk beklenir
servis tabagina cikarilip sicak iken dondurma ile sevis yapilir....