23 Nisan 2008 Çarşamba

ISPANAKLI YUMURTA

-yarim kilo ispanak
-3 adet iri sogan
-5 adet yumurta
-1 cay kasigi pulbiber
-1 cay kasigi karabiber
-1 yemek kasigi biber salcasi
-1 cay kasigi kirmizi tozbiber

Soganlar yemeklik dogranip salca ile kavrulur.Ince dogranmis ispanaklarda eklenir.
Bir cay bardagi su eklenip ispanaklar suyunu cekene kadar pisirilir.Tuz,pulbiber ve
karabiber eklenip karisim borcama alinir.Kisi sayisina göre yumurta kirilir.Ben 5
yumrta ile yaptim fakat istege göre arttirilir.yumurtalarin üzerine tuz,kirmizi
tozbiber va nane dökülür.Firinda yumurtalar pisene kadar bekletilir.
Gercekten farkli ve güzel bir lezzet.Denemenizi tavsiye ederim..

MANTI CORBASI


Aslinda mantinin sulandirilmis hali denilebilir.Normal mantilik hamur hazirlanip
kiymali ici konulur ve dilenen sekilde kapatilir.Mantilar tencere icersinde tuzlu su ile
pisirilir.Su ilk olarak az konulur gerekirse ilave edilir.pistiginde tencerede biraz su
kalmalidir.Bir tavada 1 kasik margarin yarim kasik salca ile kavrulup son olarak
2 yemek kasigi yogurtla karistirilip corbaya eklenir.Bir tasim kaynatilip ocak
kapatilir.Afiyet olsun...