20 Aralık 2008 Cumartesi

CATAL TATLISI

- 1 adet yumurta
-1 cay bardagi yogurt
-1 cay bardagi siviyag
-yarim paket kabartma tozu
-1 cimdik tuz

Serberti;
-2,5 su bardagi tozseker
-2,5 su bardagi su
-yarim limonun suyu
Serbet yaklasik 15 dk kadar kaynatilip limon suyu eklenir ve birkac
dakika daha kaynatilip sogumaya birakilir.Biraz koyu kivamli bir
serbet olacak.
Hamur hazirlanip yaklasik pasta tabagi büyüklügünde acilip
2 parmak genisliginde seritler halinde kesilir.catalla bir ucundan
tutulup kizgin yag icinde cevrilerek kizartilir ve soguk serbet icersine
atilir.Serbette biraz bekletilip süzülerek bir tepsi üzerine alinir...
(Yapim asamasini fotograflayamadim.Tekrar yaptigim da ekleyecegim...)

VE KIZIM SILA EGLENIYOR......







ETIMEKLI PASTA



-1 paket etimek
-1 su bardagi tozseker
-1,5 su bardagi su
Seker ve karistirilrak serbet elde edilir.ve Etimekler
islatilarak tepsiye dizilir

Krema;
-6 tatli kasigi un
-yarim kilo süt
-1 yumurta sarisi
-1 cay bardagi tozseker
-yarim paket margarin
Malzemeler ile muhallebi hazirlanip sogutulur.

Ayrica bir paket kremsanti 1 bardak soguk süt ile cirpilir.
Tepsiye dizilmis olan serbetli etimeklerin üzerine soguk krema
sürülür.En üstede krem santi sürülüp bol hindistan cevizi ile
servis edilir...