28 Ocak 2009 Çarşamba

EV DÜRÜMÜ VE MAKARNA SALATASI


Ev dürümü icin köfte hazirlanir
Köfte;
-yarim kilo kiyma
-1 adet rendelenmis sogan
-2 adet ekmek ici
-yarim yemek kasigi salca
-karabiber ve tuz
Hamuru;
-yarim kilo un
-1 paket yas maya
tuz ve su

köfteler yapilip kizartilir.Mayalanan hamurdan kücük parcalar acilip
pasta tabagi büyüklügünde yukalar acilir.sac üzerinde yada genis bir tava
icinde arkali önlü pisirilir.Üzeri az bir margarin ile yaglanir(hamurun
yumsak kalmasi icin).Yufkanin icine köfte,sogan,domates,pulbiber ve arzu
edilen malzemeler doldurulup rulo seklinde sarilir.
AFIYET OLSUN



yarim paket haslanmis makarna icine bir kutu bezelyeli garnitür eklenir.
Arzuya göre sarimsakli yada sarimsaksiz yogurt ile karistirilir.Eger sarimsakli
yogurt kullanilacaksa ben üzerine kirmizi tozbiber ve nane ile kizdirilmis
siviyag gezdirmenizi tavsiye ederim.