3 Mayıs 2008 Cumartesi

BIBERLI MANTAR SOTE


-250 gr mantar
-1 er adet renkli paprika(normal yesil biberde kullanilabilir)
-1 adet tavuk gögsü
tuz,karabiber ve pulbiber
Bütün malzemeler istenilen sekilde dogranir.Sira ile tavuk,biberler ve mantar
yaglanmis tavaya eklenerek kavrulur.Tuz ve baharatlarda eklenip mantarlar
suyunu cekene kadar pisirilir.
Et yemeklerinin yaninda güzel bir garnütür olarak servis edilebilir.

KOLAY BÜZME BAKLAVA


Simdi sizlerle yapimi cok kolay olan bir tatliyi paylasmak istiyorum.Baklava
hep yapimi zahmetli bir tatli olarak bilinir.Artik hazir baklavalik yufka ile
isimiz oldukca kolay.Hem yapimi cok kolay hemde tadi cok güzel.Eger
yasadiginiz bölgede baklava yufkasi bulabiliyorsaniz bu tatliyi mutlaka
deneyin diyorum.Pisman olmazsiniz....
Malzemeler:
-1 paket hazir baklava yufkasi(yaklasik 500gr)
-2 su bardagi dolusu cekilmis ceviz
-600 gr toz seker
-600 ml su
-yarim limonun suyu
-200gr margarin
baklava yufkasinin bir kati alinir düz bir zemine serilir.Üzerine cekilmis ceviz ici
yayilir ve genis tarafindanbaslanarak ince bir oklavaya sarilir.(benim ince oklavam
olmadigi icin katlamali perdemin demirini kullandim.)sarilan hamur ortaya dogru
büzdürülür.Oklava yavasca cikarilir ve istenilen genislikte kesilir.Firin tepsisine
aralik birakmadan dizilir. Üzerine eritilmis margarin dökülür.170 derecelik firinda
kizarana kadar pisirilir.Bu arada seker ve su ile serbet hazirlanir.kaynamaya
basladiktan sonra limon suyuda eklenip 5 dk daha kaynatilir ve sogumaya
birakilir.ilik serbet ilik olan tatlinin üzerine dökülür.sogumaya birakilir