2 Aralık 2008 Salı

FIRINDA PIRZOLA


Pirzolalar siviyag,salca,yogurt,kekik ve karabirden olusan sosda bir gece bekletilir.
ve firin tepsisine dizilip iki tarafi kizarana kadar pisirilir.Ben yanina firinda baharatli
patates yaptim.Afiyet olsun...

SEKERPARE

-1 paket margarin
-1 subardagi pudra sekeri
-4 yemek kasigi irmik
-2 yemek kasigi hindistan cevizi
-2 yumrta
-4 su bardagi un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

serbeti;
-3 su bardagi seker
-4 su bardagi su
yarim limon suyu
üzeri cin findik

sekerpareler firinlar cikinca3 dk bekletilir ve üzerine ilik serbet dökülür.
Ben tarifi tarifi http://www.portakalagaci.com da görüp denedim ve en cok
yaptigim tatlilardan biri oldu....

YAYLA CORBASI


-yarim subardagi pirinc
-5 su bardagi su
-bir kase dolusu yogurt
-1 yumurta sarisi
-1 tatli kasigi un
-tuz nane
pirincler yumusayincaya haslanir.Bir kasede un,yumurta ve yogurt karistirilip corbaya
katilir.En son bir corba kasigi yag icerisinde nane kizdirilir ve corbaya ilave edilir.
AFIYET OLSUN