26 Kasım 2008 Çarşamba

KIRMIZI MERCIMEK CORBASI

Birer adet sogan,havuc,patates,sarimsak kabaca 4` e bölünüp 1 kasik biber salcasi
ile biraz kavrulur ve bir kase mercimek eklenir.Kaynar su eklenip patatesler
yumusayincaya kadar kaynalitir.Blender ile cekilir.Gerekirse biraz daha su eklenir.Bir
kasik nanede katilarak bir tasim daha kaynalitir.Ben ayrica corbalarimda bir kasik
Knor toz et bulyon da kullaniyorum.Gercekten güzel bir lezzet katiyor.

DONDURMALI TAVUKGÖGSÜ VE ELMALI KURABIYE



Dondurmali tavuk gögsü icin normal yalanci tavuk gögsü tatlisi hazirlanip servis
tabagina birkat tatli daha sonra vanilyali dondurma seklinde siralanip üzeri süslenir.
tavuk gögösü tarifini daha vermistim.Fakat dondurmali hazirlarken biraz daha sulu olursa daha
güzel olur.Un bir kasik eksiltilir.
ELMALI KURABIYE
-1 paket margarin(oda sicakliginda)
-yarim caybardagi siviyag
-yarim cay bardagi pudra sekeri
-2 corba kasigi yogurt
-1 paket kabartma tozu
-bir paket vanilya
-yeterince un
Marmelati;
-1 kg elma
-1,5 subardagi seker
-yeterince tarcin
-arzuya göre ceviz
Marmelati icin elmalar soyulup rendelenir sekerle pisirilip tarcin eklenir.sogumaya
birakilir.Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulup yuvarlaklar halinde acilir.
Dörde bölünüp marmelat konulup sarilir.pistikten sonra bolca pudra sekeri serpilir..