16 Mayıs 2008 Cuma

YAPRAK DOLMASI


-2 su bardagi dolusu pirinc
-5 adet sogan
-yarim demet maydonoz
-1 tutam dereotu
-2 kasik dolusu kuru nane
-yarim su bardagi siviyag
arzuya göre karbiber,pulbiber ve tuz
Soganlar yemeklik dogranip yagin yarisi ile kavrulur.üzerine pirincler eklenip
birkac dakika daha kavurmaya devam edilir.enson olarak maydonoz,dereotu,
nane,tuz ve baharatlar eklenerek sogumaya birkilir.Tencereye dizilen sarmalarin
üzerine su eklenir(sarmalar ile su ayni seviyede olacak.sarmalarin üzerini gecmeyecek
sekilde..)kalan yag da üzerine eklenerek kaynamaya basladiktan sonra kisik ateste
suyunu cekene kadar pisirilir....

BEZELYELI MILFÖY


-10 yaprak milföy
-1 kutu bezelyeli garnitür
-1 su bardagi dolusu rendelenmis kasar
-1 yumurta sarisi
susam ve tuz
Milföyün icine garnitür ve bol kasar konulup az tuz serpilerek kapatilir.Üzerine
yumurta srisi ve susam serpilerek kizarana kadar pisirilir...
Denemenizi tavsiye ederim.pratik ve farkli bir lezzet.....