10 Nisan 2008 Perşembe

KIREMITTE BALIK




-bir adet büyük balik(uskumru,palamut,alabalik vb..) -
-1 adet limon
-1 adet sogan
-3 dal maydonoz
-1 corba kasigi siviyag
-tuz


Baligin karin kismindan ici acilip temizlenir.Halka dogranmis sogan,
ince kiyilmis maydonoz baligin ic kismina yerlestirilir.Yarim limonun
suyu ve tuz ile tatlandirilip kapatilir.üzerine siviyag sürülüp kiremit
kap yada firin tepsisine alinir.Alti ve üstü kizarincaya kadar pisirilir.

FIRINDA KABAK MÜCVERI

-3 adet kabak
-2 adet yumurta
-yarim demet maydonoz
-yarim demet dereotu
-bir kase rendelenmis beyaz peynir
-1 tatli kasigi pulbiber
-bir cay kasigi karabiber
-yarim cay kasigi kabartma tozu
-1 corba kasigi siviyag
-100 ml cig krema
-yeteri kadar tuz
-yeteri kadar un

kabaklarin kabuklari soyulur ve rendenin kalin tarafi ile rendelenir.Maydonoz
ve dereotu ince dogranir.Bir kap icinde bütün malzemeler iyice karisirilir.En
son olarak da koyu bir kivam elde edinceye kadar un katilir.Yaglanmis tepsiye
dökülür ve üzerine susam serpilir.Alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.(karisim
el ile sekil verilecek kadar koyu olmali)