23 Ocak 2009 Cuma

DIZMANA




Kayinvalidemin yapmis oldugu cok lezzetli bir hamur isini
sizlerle paylasmak istiyorum.Kendim hic yapmadim ama
cok yedim.Gercekten tavsiye ederim.Yapim asamasini
biraz resimledim.Umarim yapimi anlasilir olmustur..

Hamur malzemeleri;
-500gr un
-1 su bardagi süt
-2 yemek kasigi siviyag
-1 paket yasmaya
-tuz
-yeteri kadar su

ic malzemesi;
-yeteri kadar beyazpeynir
üzeri icin;

-1 kase dolusu yogurt
-yarim cay bardagi siviyag
-tuz

Hamur hazirlanip mayalandirilir.Hamurdan bir parca alinir
resimde görüldügü icin acilip icine beyaz peynir konulur.
Rulo seklinde sarilip 2 parmak genisliginde kesilir.Peynir
görülecek sekilde tepsiye konulup hafif bastirilir.
üzerine yogurtlu karisim dökülüp firinda pisirilir.

15 Ocak 2009 Perşembe

ISPANAKLI KREP

Krep icin;
-1 lt süt
-3 adet yumurta
-bir cay kasigi tuz
-bir yemek kasigi siviyag
-un
Ic mazemesi;
-yarim kilo ispanak
-1 adet sogan
-karabiber
-tuz
Üzeri icin
-besamel sos
-dilim kasar yada rende kasar

krepler hazirlanip ispanakli ic ile doldurulur.Bohca seklinde kapatilip
üzerine besamel sos gezdirilir.Kasarda konulup firina verilir.
Gercekten tavsiye ediyorum.Yapimi cok kolay ve cok lezzetli...

BROKOLI SALATASI


Brokololi cok saglikli bir sebze.Genelde herkesin begendigi bir tat degildir.Ama
ben birde böyle deneyin diyorum.Gercekten cok lezzetli oluyor...

Bir adet brokoli parcalara ayrilip yumusayincaya kadar haslanir.Üzerine
bol sarimsakli yogurt dökülür.Pulbiber ve zeytinyagi ile süslenip
servis yapilir...

14 Ocak 2009 Çarşamba

SERAP`IN SOFRASI

Hafta sonu arkadasim serap` a gittik ve bizler icin hazirladigi sofrayi cektim...
Ellerine saglik arkadasim...
menü;
-peynirli pogaca
-zeytinli pogaca
-susamli simit
-kisir
-yogurtlu patates
-tavuklu mantar sote....

13 Ocak 2009 Salı

IRMIK HELVASI

-1 paket irmik
-1 paket margarin
-1 kilo süt
-1,5 su bardagi toz seker

irmik ve margarin bir tencerede kisik ateste iyice kavrulur.Dilenirse kavurma sirasinda
ceviz yada bademde katilabilir.Ayri bir yerde sütün icersinde seker eritilir.Kavrulan
irmigin üzerine eklenir ve 3 dk kaynatilir.Tencerenin kapagi kapatilip 3 dk da kisik
ateste dinlendirilir.üzeri kagit havlu ile kapatilip sogumaya birakilir...

PASKALYA CÖREGI

-2 su bardagi ilik süt
-3 yumurta(1 sarisi üzerine)
-1,5 cay bardagi toz seker
-1 su bardagindan 1 parmak eksik siviyag
-1 yemek kasigi dolusu kuru maya(yarim su bardagi ilik su ile mayalandirilir)
-1 tatli kasigi tuz
-1 tatli kasigi mahlep
-yeteri kadar un
-dövülmüs ceviz ici(üzeri icin)


-

7 Ocak 2009 Çarşamba

SÜTLAC

-1 litre süt
-6 corba kasigi dolusu pirinc
-10 corba kasigi toz seker
-yarim cay kasigi tuz

Pirincler üzerini gececek kadar su ile önden haslanir.Suyunu cekince süt ilave
edilir.Pirinler iyice yumusayincaya kadar kaynatilir.En son olarakta sekeri
ilave edilip biraz daha kaynatilir.Sicakken kaselere konulur.

4 Ocak 2009 Pazar

TIRAMUSU

-Kedi dili bisküvi
-350gr Mascarpone(labne peyniri)
-1 paket vanilyali puding
-1 yemek kasigi Neskafe

Öncelikle vanilyali puding üzerindeki tarife göre hazirlanip
sogumaya birakilir.Soguyan puding Maskarpone ile iyice karistirilir.
Neskafe 1 bardak su ile karistirilir.Bisküviler bu kahveli suya cok az banilip cam
tepsiye dizilir.Bir sira dösenen bisküvilerin üzerine hazirlanan krema dökülür.
Yeniden bir sira bisküvi dizilip üzeri krema ile kaplanir.En son olarak
üstüne kakao serpilir.Buz dolabinda bir aksam bekletilir..
Afiyet olsun....

2 Ocak 2009 Cuma

HOSGELDIN 2009.....


- Et tabagi
-Bulgur pilavi

-Beyaz lahana salatasi

- Patates püresi

-Acilar


-Elmali kurabiye

-Cikolatali kek

20 Aralık 2008 Cumartesi

CATAL TATLISI

- 1 adet yumurta
-1 cay bardagi yogurt
-1 cay bardagi siviyag
-yarim paket kabartma tozu
-1 cimdik tuz

Serberti;
-2,5 su bardagi tozseker
-2,5 su bardagi su
-yarim limonun suyu
Serbet yaklasik 15 dk kadar kaynatilip limon suyu eklenir ve birkac
dakika daha kaynatilip sogumaya birakilir.Biraz koyu kivamli bir
serbet olacak.
Hamur hazirlanip yaklasik pasta tabagi büyüklügünde acilip
2 parmak genisliginde seritler halinde kesilir.catalla bir ucundan
tutulup kizgin yag icinde cevrilerek kizartilir ve soguk serbet icersine
atilir.Serbette biraz bekletilip süzülerek bir tepsi üzerine alinir...
(Yapim asamasini fotograflayamadim.Tekrar yaptigim da ekleyecegim...)

VE KIZIM SILA EGLENIYOR......







ETIMEKLI PASTA



-1 paket etimek
-1 su bardagi tozseker
-1,5 su bardagi su
Seker ve karistirilrak serbet elde edilir.ve Etimekler
islatilarak tepsiye dizilir

Krema;
-6 tatli kasigi un
-yarim kilo süt
-1 yumurta sarisi
-1 cay bardagi tozseker
-yarim paket margarin
Malzemeler ile muhallebi hazirlanip sogutulur.

Ayrica bir paket kremsanti 1 bardak soguk süt ile cirpilir.
Tepsiye dizilmis olan serbetli etimeklerin üzerine soguk krema
sürülür.En üstede krem santi sürülüp bol hindistan cevizi ile
servis edilir...

18 Aralık 2008 Perşembe

CIN MAKARNASI




Havuc,paprika ve kabaklar sira ile yagda kavrulur.Soya filizi de eklenir.
Tuzlu sicak suda bekletilen cin makarnasida eklenip hep birlikte iyice kavrulur.
Arzuya göre baska malzemelerde katilabilir.(örn;pirasa,mantar,taze sogan...)
Servis sirasinda soslarda eklenir....

2 Aralık 2008 Salı

FIRINDA PIRZOLA


Pirzolalar siviyag,salca,yogurt,kekik ve karabirden olusan sosda bir gece bekletilir.
ve firin tepsisine dizilip iki tarafi kizarana kadar pisirilir.Ben yanina firinda baharatli
patates yaptim.Afiyet olsun...

SEKERPARE

-1 paket margarin
-1 subardagi pudra sekeri
-4 yemek kasigi irmik
-2 yemek kasigi hindistan cevizi
-2 yumrta
-4 su bardagi un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

serbeti;
-3 su bardagi seker
-4 su bardagi su
yarim limon suyu
üzeri cin findik

sekerpareler firinlar cikinca3 dk bekletilir ve üzerine ilik serbet dökülür.
Ben tarifi tarifi http://www.portakalagaci.com da görüp denedim ve en cok
yaptigim tatlilardan biri oldu....

YAYLA CORBASI


-yarim subardagi pirinc
-5 su bardagi su
-bir kase dolusu yogurt
-1 yumurta sarisi
-1 tatli kasigi un
-tuz nane
pirincler yumusayincaya haslanir.Bir kasede un,yumurta ve yogurt karistirilip corbaya
katilir.En son bir corba kasigi yag icerisinde nane kizdirilir ve corbaya ilave edilir.
AFIYET OLSUN

29 Kasım 2008 Cumartesi

ARKADAS SOFRASI













Hafta sonu arkadasim Aysel http://www.ayselinmutfagi.blogspot.com/ ve esi Murat
bize geldi.Onlar icin hazirladigim menü;
-peynirli pohca
-pastirmali baguette(kücük ekmekler)
-sosisli milföy
-patates salatasi
-kereviz salatasi
-kuru incir,kayisi ve ceviz tabagi
PEYNIRLI POGACA
-3 adet yumurta(2 sarisi üzerine ayrilir)
-1 su bardagi ilik süt
-1 su bardagi siviyag
-2 yemek kasigi margarin
-2yemek kasigi Quark(süzme yogurt)
-1 paket yas maya
-yarim paket kabartma tozu
-1 corba kasigi tuz
ici icin beyaz peynir ve maydonoz...
-1 tatli kasigi seker


MANTI













Ben burada manti tarifinden daha cok pratik bir aleti anlatmak istiyorum.Manti
yapimini zaten bilmeyen yoktur.Ama zahmetlidir.Resimde görmüs oldugunuz
kesme aleti ile manti kapatmaya ayirdigimiz zaman tamamen ortadan kalkiyor.
Zaten en zahmetli kisimda bu degilmidir.
Bu aletin demir olan bicak kismi hamuru keserken kenarindaki beyaz plastik kisimda
mantilarinizin kenarini kapatmis oluyor.yani keserken bir yandanda mantilariniz
kapanmis oluyor.Buna benzer tek kesmeye yarayan aleti biliyordum ama bunu ilkkez
gördüm.
Gercekten cok pratik.Bende tavsiye üzerine almistim.Gercekten memnun kaldim.
Hamur ortadan ikiye katlanip iz yapilir ve yarisina belirli araliklarla kiyma konulur.
Diger yarisi üzerine kapatilip aralardan kesilir.Ben bu aleti migros`dan aldim....


26 Kasım 2008 Çarşamba

KIRMIZI MERCIMEK CORBASI

Birer adet sogan,havuc,patates,sarimsak kabaca 4` e bölünüp 1 kasik biber salcasi
ile biraz kavrulur ve bir kase mercimek eklenir.Kaynar su eklenip patatesler
yumusayincaya kadar kaynalitir.Blender ile cekilir.Gerekirse biraz daha su eklenir.Bir
kasik nanede katilarak bir tasim daha kaynalitir.Ben ayrica corbalarimda bir kasik
Knor toz et bulyon da kullaniyorum.Gercekten güzel bir lezzet katiyor.

DONDURMALI TAVUKGÖGSÜ VE ELMALI KURABIYE



Dondurmali tavuk gögsü icin normal yalanci tavuk gögsü tatlisi hazirlanip servis
tabagina birkat tatli daha sonra vanilyali dondurma seklinde siralanip üzeri süslenir.
tavuk gögösü tarifini daha vermistim.Fakat dondurmali hazirlarken biraz daha sulu olursa daha
güzel olur.Un bir kasik eksiltilir.
ELMALI KURABIYE
-1 paket margarin(oda sicakliginda)
-yarim caybardagi siviyag
-yarim cay bardagi pudra sekeri
-2 corba kasigi yogurt
-1 paket kabartma tozu
-bir paket vanilya
-yeterince un
Marmelati;
-1 kg elma
-1,5 subardagi seker
-yeterince tarcin
-arzuya göre ceviz
Marmelati icin elmalar soyulup rendelenir sekerle pisirilip tarcin eklenir.sogumaya
birakilir.Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulup yuvarlaklar halinde acilir.
Dörde bölünüp marmelat konulup sarilir.pistikten sonra bolca pudra sekeri serpilir..