20 Aralık 2008 Cumartesi

CATAL TATLISI

- 1 adet yumurta
-1 cay bardagi yogurt
-1 cay bardagi siviyag
-yarim paket kabartma tozu
-1 cimdik tuz

Serberti;
-2,5 su bardagi tozseker
-2,5 su bardagi su
-yarim limonun suyu
Serbet yaklasik 15 dk kadar kaynatilip limon suyu eklenir ve birkac
dakika daha kaynatilip sogumaya birakilir.Biraz koyu kivamli bir
serbet olacak.
Hamur hazirlanip yaklasik pasta tabagi büyüklügünde acilip
2 parmak genisliginde seritler halinde kesilir.catalla bir ucundan
tutulup kizgin yag icinde cevrilerek kizartilir ve soguk serbet icersine
atilir.Serbette biraz bekletilip süzülerek bir tepsi üzerine alinir...
(Yapim asamasini fotograflayamadim.Tekrar yaptigim da ekleyecegim...)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam eşime göre bir tatlı. En kısa zamanda deneyeceğim. Sonucu bildiririm.

Sevgiler

www.mutfakbocugu.com

Adsız dedi ki...

canim hersey cok güzel olmus ellerine saglik...

silayi öyle görünce ben sana resimler yollucaktim unuttum :))

tatil günleri geliyor simdi yollarim sana

öptümmm

etimek pasta istiyom catal tatli istiyom :))

silayi öp benim icin