14 Nisan 2008 Pazartesi

TEPSI MANTISI








Hamur malzemeri
-yarim kilo un
-1 yumurta
-yeteri kadar su ve tuz
Ic malzemeri:
-300gr kiyma
-1 adet sogan
-tuz ve karabiber
Hamur malzemeleri ile sert bir hamur yogrulup 15 dk dinlendirilir.
Sogan ince dogranip kiyma,karabiber ve tuz ile karistirlir.Ben bu
karisimi bir de robotta cektim.hamur 3 parcaya ayrilip herbir parca
acilip kare seklinde kesilir.Ortalarina kiymali harctan konup kayik
seklinde kapatilir.Tepsiye kenarda baslanarak yerlestirilir.Üzerine
salca,siviyag tuz ve sudan olusan karisim üzerini kapatincaya kadar
dökülür.Ocak üzerinde kisik ateste tepsi cevrilerek her tarafin
pismesi saglanir.Suyunu tam cektirmiyoruz tepsiye yapismasin
diye.sarimsakli yogurtla servis edilir.






2 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Hiç denemediğim ama görüntüsüne bayıldığım bir lezzet.


Ellerinize sağlık...


sevgiler....

Adsız dedi ki...

mantı harika gözüküyo biraz zahmetli ama tadı harika olsa gerek böyle bi mantı çeşidini ilk kez gördüm ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER