18 Nisan 2008 Cuma

BROKOLI CORBASI


-yarim brokoli
-yarim kabak
-1 adet kücük patates
-1 yemek kasigi dolusu un
-1 yemek kasigi margarin
-yarimbardak süt
-yarim bardak yogurt
-bir tutam dereotu
-tuz

Brokoli kücük parcalara ayrilip su dolu bir tencerede kaynamaya birakilir.Bir tava
icinde yag ve un kavrulur.Üzerine rendelenms kabak ve patates eklenip bir süre
daha kavrulur ve bu karisim istenirse blender ile püre haline getirilir.Karisimi
kaynamakta olan brokolinin icine ekleyip iyice karistiririz.Süt ve yogurt bir kap
icine alinir ve bir kepce kaynamakta olan corbadan eklenir.Hepsi karistirilip
kaynayan tencerenin icine karistirarak yavasca ilave edilir.En son olarak ince
kiyilmis dereotu ve tuz ilave edilir.Sebzeler yumusayincaya kadar kaynatilir..

Hiç yorum yok: