13 Nisan 2008 Pazar

YALANCI TAVUK GÖGSÜ




-1 kilo süt
-6 yemek kasigi un
-14 yemek kasigi tozseker
-1 adet yumurta
-100 gr margarin
üzeri icin tarcin

Soguk sütün icerine margarin haric bütün malzemeler
katilir.kisik ateste sürekli karistirilir.Kaynamaya
baslayinca ocaktan alinip baska plastik bir cirpma
kabina dökülür.Margarin eklenip 10 dk mikserle cirpilir.
Bir borcam kap icerisine alinir.(borcam önceden su
ile az islatilir muhallebi yapismasin diye).En son olarak
üzerine tarcin dökülür.1-2 saat dolabta soguduktan
sonra servis yapilir.
(Muhallabi ne kadar kisik ateste pisirilir ve ne kadar
uzun cirpilirsa o kadar lezzeti olur.)

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
yalancısı gerçeği bayılırım bu tatlıya eline sağlık canım
iyi pazarlar
sevgilerimle