23 Nisan 2008 Çarşamba

ISPANAKLI YUMURTA

-yarim kilo ispanak
-3 adet iri sogan
-5 adet yumurta
-1 cay kasigi pulbiber
-1 cay kasigi karabiber
-1 yemek kasigi biber salcasi
-1 cay kasigi kirmizi tozbiber

Soganlar yemeklik dogranip salca ile kavrulur.Ince dogranmis ispanaklarda eklenir.
Bir cay bardagi su eklenip ispanaklar suyunu cekene kadar pisirilir.Tuz,pulbiber ve
karabiber eklenip karisim borcama alinir.Kisi sayisina göre yumurta kirilir.Ben 5
yumrta ile yaptim fakat istege göre arttirilir.yumurtalarin üzerine tuz,kirmizi
tozbiber va nane dökülür.Firinda yumurtalar pisene kadar bekletilir.
Gercekten farkli ve güzel bir lezzet.Denemenizi tavsiye ederim..

Hiç yorum yok: