12 Mayıs 2008 Pazartesi

PATATESLI POGACA



MALZEMELER
-yarim paket margarin(oda isisinda yumusak)
-yarim su bardagi siviyag
-yarim su bardagi yogurt
-1 paket yas maya
-2 adet yumurta(1 tane sarisi üzerine)
tuz ve un

IC MALZEME
-4 adet haslanmis patates
-1 adet sogan
-yarim cay kasigi pulbiber
-yarim cay kasigi karabiber
tuz

Malzemeler ile yumusak bir hamur yogrulur.yarim saat dinlendirilir.Bu
arada ic malzeme icin yemeklik dogranan soganlar kavrulur ve üzerine
haslayip rendelenen patates ve baharatlar eklenir.Hamur istenilen
sekilde kapatilir.Üzerine susam ve cörekotu dökülür.

Ic malzemesi patatesli oldugundan oldukca yumusak ve lezzetli pogacalar
elde ediyoruz.arzuya göre ic malzemeye biraz peynirde ilava edebiliriz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya tariflerinin hepsi birbirinden güzel görünüyo lezzetlerini düşünemiyorum