16 Mayıs 2008 Cuma

YAPRAK DOLMASI


-2 su bardagi dolusu pirinc
-5 adet sogan
-yarim demet maydonoz
-1 tutam dereotu
-2 kasik dolusu kuru nane
-yarim su bardagi siviyag
arzuya göre karbiber,pulbiber ve tuz
Soganlar yemeklik dogranip yagin yarisi ile kavrulur.üzerine pirincler eklenip
birkac dakika daha kavurmaya devam edilir.enson olarak maydonoz,dereotu,
nane,tuz ve baharatlar eklenerek sogumaya birkilir.Tencereye dizilen sarmalarin
üzerine su eklenir(sarmalar ile su ayni seviyede olacak.sarmalarin üzerini gecmeyecek
sekilde..)kalan yag da üzerine eklenerek kaynamaya basladiktan sonra kisik ateste
suyunu cekene kadar pisirilir....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ailece bayılırız dolmaya harika gözüküyor ellerine sağlık