13 Ağustos 2008 Çarşamba

HALUJ

















Haluj bir cesit cerkez yemegidir.Bazi arkadaslarimin bloglarinda benzer tariflere
rastladim.Bu da benim tarifim sizlere.Yapimi biraz zahmetli ama degiyor.kizim
silaninda yardimiyla basarili bir sonuc elde ettik.
Su ,tuz ve un ile oldukca sert bir hamur yogrulur.Ben yarim kilo un kullandim.
oldukca fazla cikiyor.hamuru 3 parcaya ayirdim.Her paziyi fazla inceltmeden
actim.resimde görüldügü gibi cok ince olmayacak.caydanlik kapagi ile hamurdan
yuvarlak sekiller kestim.
Ic malzeme olarak bol sagan (yemeklik dograyip kavurdum).soguyan soganin
icine haslanmis patates ve beyaz peynir rendeledim.karabiber döküp karistirdim.
hamurun icine malzemeden konulup kapatilir.
kaynar tuzlu suda fazla karistirilmadan pisirilir....




2 yorum:

Adsız dedi ki...

slm .ayşe teyzem çok lezzetli yapardı haluju eminim seninkide öyle olmuştur.ellerine sağlık.tabi sılamında elinin lezzeti geçmiştir bu yemeğe.aferim kızıma.öpt

Adsız dedi ki...

haluju kapatma şeklinize hayran kaldım:)))
sevgiler hülya